Danmark og Vesten til grin i FN (igen)

Af Jacob Mchangama, Justitia 141

I går blev der til FN’s Generalforsamling afholdt valg til nye medlemmer af FN’s Menneskerettighedsråd. Som bekendt har Menneskerettighedsrådet siden dets oprettelse i 2006 været en fiasko, der har undermineret de menneskerettigheder det er sat i verden for at forsvare. Og med gårsdagens afstemning er fiaskoen total. Blandt de nye medlemmer af Rådet er Qatar, Malaysia og for at fuldende den tragikomiske forestilling; Oberst Gaddafis Libyen. Disse tre lande skal altså nu være medlemmer af et organ, der har som formål at fremme:

universal respect for the protection of all human rights and fundamental freedoms for all, without distinction of any kind and in a fair and equal manner” og som kræver at medlemsstaterne: ”shall uphold the highest standards in the promotion and protection of human rights”.

Hvis man skulle være i tvivl om, at disse tre lande ikke lever op til kravet om at opretholde de højeste menneskerettighedsstandarder kan man læse mere om dem her, her og her.

Det mest nedslående ved denne udvikling er ikke det forhold, at Gaddafis Libyen nu har sæde i det, der officielt er FNs mest prominente menneskerettighedsorgan. Her sidder i forvejen en perlerække af ikke-demokratiske stater som Rusland, Kina og Saudi-Arabien. Det mest alarmerende er, at vestlige lande, herunder EU-landene, ikke højlydt og i fuld åbenhed protesterer over den kontinuerlige udvanding af Menneskerettighedsrådet.  Intet har man hørt fra Lene Espersen og heller ikke hendes udenrigsministerkollegaer i de andre EU-lande har markeret sig. Til Danmarks forsvar skal det siges, at vi så vidt vides, undlod at stemme for Libyen. Men Danmarks repræsentant i Generalforsamlingen satte efter sigende kryds ud for både Qatar og Malaysia.

Helt galt står det til med USA. Under George W. Bush og den tidligere FN-ambassadør John Bolton boykottede amerikanerne Rådet fordi man ikke ønskede, at medvirke til at legitimere et organ domineret af menneskerettighedskrænkere. Endvidere besluttede Kongressen at amerikanske skattepenge ikke måtte gå til Rådet. Da Obama-administrationen kom til magten var der store forhåbninger til, at det ville ændre dynamikken og, at man derved kunne bryde Rådets dødvande. Men i stedet har amerikanerne gang på gang demonstreret, at Obamas insisteren på dialog og konsensus går forud for hensynet til grundlæggende menneskerettigheder. Amerikanerne har således stået bag en resolution om ytringsfrihed med Egypten, der åbner for forbud med religionskritik, undladt at modsætte sig OIC landenes forsøg på at vedtage en tillægsprotokol til FNs Racekonvention, der vil forbyde ”religionskrænkelse” og efter afstemningen i går udtalte amerikanerne så, at Rådet ikke skal bedømmes på dets medlemskreds, men på dets praksis. Som om man kan adskille de to. Den amerikanske ”Kumbaya” tilgang til menneskerettigheder har fået den forudsigelige konsekvens, at det kun er USA og de vestlige lande, der i dialogens navn giver køb på grundlæggende principper, mens autoritære stater opnår stadigt flere indrømmelser.

Den danske og vestlige tavshed overfor den groteske udvikling i Menneskerettighedsrådet aktualiserer en sag fra den hjemlige debat. Tidligere på måneden søsatte Venstres Michael Aastrup Jensen en ide om at Danmark aktivt skal medvirke til at vælte diktatorer og kæmpe for demokrati og ytringsfrihed i udemokratiske dele af verden. Ikke med F 16 fly og tanks, men derimod ved eksempelvis at oprette radiostationer, der kan transmittere ufiltrerede nyheder til Somalia, hvilket var en vigtig ”blød” strategi under den kolde krig, ligesom danskere som bekendt nød godt af illegale radiotransmissioner fra London under besættelsen.  Aastrup Jensens forslag medførte et hav af hånende og hovedrystende kommentarer fra både opposition og udenrigsministeren, der kaldte forslaget for ”på kanten af det naive”.  Set i lyset af Danmarks manglende kritik af Menneskerettighedsrådet og aktive støtte til Qatar og Malaysias kandidaturer, tegner afvisningen af Aastrup Jensens forslag et lidet flatterende billede af dansk udenrigspolitik på menneskerettighedsområdet.

Det malaysiske styre har siddet på magten uafbrudt siden 1957. Udover en stigende islamisering af det malaysiske samfund undertrykker styret ytrings- og forsamlingsfrihed. Det bedste eksempel på dette er styrets fængsling af den tidligere finansminister Anwar Ibrahim, der måtte tilbringe 6 år i isolationsfængsel på frit opfundne anklager, da han faldt i unåde. Ibrahim er i dag en markant og populær oppositionspolitiker og burde være Vestens våde drøm om en leder i et muslimsk domineret land fordi han – der er troende muslim – kæmper for demokrati og menneskerettigheder, inklusiv lige rettigheder for Malaysias religiøse minoriteter, der i stigende omfang bliver udsat for chikane. Jeg havde fornøjelsen af at møde Anwar Ibrahim til Oslo Freedom Forum i sidste uge, hvor vi begge efterfølgende deltog i en paneldebat om menneskerettigheder (der kan ses her (Anwar Ibrahims tale begynder 4:52 inde i klippet) og her). For en mand, der har mærket styrets vrede på egen krop – og som i disse dage er genstand for en politisk retssag, hvor han er anklaget for bl.a. homoseksualitet – udviser Ibrahim et ufatteligt mod ved at kritisere Malaysias manglende respekt for grundlæggende rettigheder. Det er også bemærkelsesværdigt, at Ibrahim lægger afgørende vægt på, at forsvare det enkelte menneskes samvittighedsfrihed som eksempelvis muslimers ret til at forlade islam uden konsekvenser.

Men ifølge Danmarks menneskerettighedspolitik vil det åbenbart være ”naivt” og ”skadeligt” at støtte en mand som Anwar Ibrahim, som ellers er det bedste håb for et demokratisk Malaysia. Så er det tilsyneladende bedre at give det styre som undertrykker ham og resten af Malaysias befolkning et sæde i Menneskerettighedsrådet, hvor man kan føre ligegyldig, uforpligtende og tandløs dialog om menneskerettigheder på det abstrakte plan, samtidig med, at Malaysia kan udgøre en sikker stemme for OIC-blokken og dens krav om at indskrænke ytringsfriheden.   

Det er i overvejende grad Vesten, der finansierer FN og dermed også Menneskerettighedsrådet. I FNs Charter står, at FN skal ”styrke og fremme respekten for menneskerettigheder og for fundamentale frihedsrettigheder”. Så længe vestlige lande lader sig køre rundt i manegen af diktaturer, der lader hånt om FNs formål er vesten til grin for egne penge. Man må spørge sig selv, hvorfor vi overhovedet skal være med i og finansiere Menneskerettighedsrådet, hvis vi alligevel har tænkt os kritikløst at overlade det til nogle af verdens værste stater.  

141 kommentarer RSS

 1. Af Ernst Olsen

  -

  Det er bare et rigtig godt stykke du her viser. Det er så sandt, vesten er til grin for egne penge. Føj hvor er det ulækkert, og hvornår forholder DK sig til dette mareridt.

 2. Af Henrik Petersen

  -

  > Oxygen A: Jeg prøver faktisk at tage dig alvorligt, jeg forstår blot ikke dine usammenhængende skriverier.

  Og jeg har ikke opfordret dig til at rejse, jeg har stillet et høfligt spørgsmål om, hvorfor du dog er i et land, som du selv har valgt at være i, men som du tilsyneladende ikke bryder dig om.

  Og jeg savner stadig et svar: Hvorfor rejser man frivilligt tusindvis af kilometer fra sit hjemland til et land, hvis indbyggere, sæder og skikke man foragter?

  Back to the blog: Har Danmark nogle fordele af at være medlem af FN? Nej, tværtimod.

  Har FN nogle fordele af Danmarks medlemsskab? Ja da, overholdelse af åndssvage konventioner, prompte betalinger ( i stærk modsætning til USA).

  Hvad ville Danmark tabe ved ikke at være medlem af FN?
  Tja, måske kommer der ikke en dansk Flygtningehøjkommissær mere (Poul Hartling, fhv.), til gengæld ville Danmark slippe for at skulle underlægges muslimske diktatorers konventioner og regler.

  Fx behøvede Danmark i så fald ikke indrette sig efter et menneskerettighedsråd, bestyret af bl.a. Libyen. Libyen!? Say what?

  Så, hvad er egentlig argumentet for at være medlem af FN? Lad dog denne organisation, som andre dinosaurer, dø i evolutionens navn. Dens tid er forbi, jo før Danmark indser det, jo bedre.

  Måske kunne man så til gengæld starte et forpligtende DN: Demokratiske Nationer. Og lade de muslimske taberlande sejle deres egen sø.

 3. Af Oxygen A

  -

  Carl-Erik Pedersen
  Du skriver,at “at det er kedeligt, at der ikke er flere af min slags, for så havde der väret färre af din slags, til gavn for vort samfund, og demokrati!”.

  Du kan være med i næste valgkamp, og på den måde vil du have mulighed for at kommer med din holdninger på samfunds niveauet, jeg vil være glad for det på vegne af demokrati, selvom muligvis vil det blive flere af dine slags og vil der ikke være plads til mig og min slags.

 4. Af Niels Christensen

  -

  #I Igbal
  Her har vi så en nar der kun kan hoste Abu Gharaib op.
  Hvad du glemmer var at det der skete faktisk blev stoppet, og mange af de der var med i overgrebene blev straffet.
  Men som så mange andre ikke mindst arabere ikke kan eller vil sige navnene på de fængsler i mellemøsten hvor torturen er 10 gange være end i Abu Gharaib ( hvor ingen døde).
  Se f.eks. Robert Fisk ( af alle) gennemgang for nyligt i Independent.
  Det er så let at kritisere den vestlige verden, men årsagen til at man ikke kritiserer overgrebene i den arabiske verden er jo den, at man får tæv hvis man gør.
  http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/fisk/robert-fisk-the-arabs-have-their-gulags-too-1968252.html

  God artikel Jakob, men hvad gør vi ?
  Men det er jo lun et par år siden at en fra Zimbabwe var i spidsen for FN landsbrugsorganisation, selvom det eneste Zimbabwe har gjort er at afvikle landbrug.
  Menneskerettigheds rådets opgave bliver vel at afvikle menneskerettighederne.

 5. Af Oxygen A

  -

  Henrik Petersen

  Du skal ikke savne et svar på dine egne påstande, fordi der næsten ingen udlænding i det danske samfundet foragter samfundet indbygger, sæder og skikke, og det er enormt farligt, at det ske eller, at påstå det. Mange etniske bor i samfundet i mange år og har stærkt tilknytning til samfundet og slev blandt det mest religiøse, fordi det er normalt proces, der sker over tiden og i forskellige del af verden, det samme gælder med dansker ud i verden, når de opholder sig i andre lande. Du skriver også om at man rejser frivilligt, og i den sammenhæng vil jeg sige til dig, at de fleste herboende udlændinge ikke har rejste frivillige, og det var som jeg tidligere skrev, at det var på grund af kriger og kriser i deres områder, som er blevet påvirket af verdens konflikter i høje grade. I forbindelse med Danmark optagelse i FN, så må dansker som har dine holdninger søger for det på samfunds og verdens niveauet i stedet for at brygger jer over mennesker i samfundet som flygtninge og krigers ofre, og havde tvangsmæssigt forladt et varmt hjem,en dejlig by og et hjemland.

 6. Af Henrik Petersen

  -

  > Oxygen A: Tak for svaret, jeg forstår stadig ikke meget.

  Dog så meget, at du mener, hovedparten af de muslimske indvandrere er her som flygtninge.

  Det er så ikke korrekt: Hovedparten er her som familiesammenførte og med ophold af humanitære årsager.

  Måske kan du også forklare, hvordan det kan være, at Danmark for nogle år siden skulle hente ca. 5000 ‘danskere’ hjem fra Libanon, da der igen udbrød krig?

  De var åbenbart på ferie i dét land, de påstod at være flygtet fra. Hmmm….
  Så det der med tvangsmæssigt at have forladt et varmt hjem og en dejlig by mv. er nok ikke i overensstemmelse med realiteterne.

  Om så skulle være: Præcist hvad er det, der får palæstinensere, libanesere og somaliere til at ‘flygte’ til Danmark, når der er så mange store, gode, varme hjem lige i jeres nærområde???

  Altså, Danmark ud af FN, nej til ‘konventionsflygtninge’, og nej til at være til grin for egne penge. Det kan kun gå for langsomt.

 7. Af FarJensen JensenH

  -

  Danmark er et land gennemsyret af politisk hykleri.

  Hvis menneskerettigheder krænkes i fjerne lande, er der stor forargelse i politisk korrekte kredse. Hvis danskeres MR krænkes her i Danmark, er der ingen reaktion. Når danske børn, forældre og familier bliver udsat for grove og systematiske krænkelser, er der kun stilhed og tavshed.

  I MR er der bestemmelser om retten til et familieliv, og en række bestemmelser som skal sikre at statsmagten respekterer børn og forældre og behandler dem ordentligt. Men disse bestemmelser har Danmark ignoreret i årtier, med alvorlige konsekvenser til følge. Tusinder af danske familier har fået deres liv forpestet eller ødelagt pga. stribevis af statslige, bureaukratiske, juridiske og sociale overgreb mv. foretaget overfor værgeløse børn og sagesløse forældre.

  Læs om disse overgreb og denne retsløshed under Mishras blog, 12-5 kl. 14.34, JP.

 8. Af PG J

  -

  Tillykke til Danmark og andre EU lande, som nu kan se hvor stor en fortaler Obama er for frihed og de vestlige vaerdier. I som alle forguder BO, kan nu se hvad andre har opdaget, at BO slet ikke staar for de Amerikanske idialer, og at han stoetter alt det som kraenker menneskerettigheder. Hans justitsminister naegter i et offentligt forhoer at godtage at Islamistiske Muslimer staar bag NY bomben, og som hans chef undskylder han alt og alle som udtaler sig mod Muslimske forbryderere, hvor morsomt er det!

  Saa Danskere og EU fortsaet med at forgude BO og alle kan saa haabe at den 2.11 bliver kongressen skiftet ud, og BO bliver staenget i sin magt, indtil han bortstemmes i 2012.

 9. Af PG J

  -

  Og hvad UN/FN angaar, flyt det til intet sigende Geneva, saa det kan vaere sammen med alle de andre penge spildende organer der.

  Den Vestlige verden har ikke brug for FN i disse tider, og man kan kun foreslaa at de Vestlige lande som oensker at vaere som saadanne ogsaa om 50 aar, snart stopper med at betale til FN.

  At Lene ikke kan forstaa problemet med Muslimske lande paa en Menneskerettigheds kommission, ja det viser jo KUN IGEN at den kvinde ikke er for fornuftig, og at hun er en skandale paa den position. FYR hende lille Lars.

 10. Af FarJensen JensenH

  -

  Danmarks Radio sender mange, enda rigtig mange, udsendelser om mennesker i alle dele af verden, som får deres menneske-rettigheder trådt under fode. Det kan være lange udsendelser med inter-views med vidner, ofre, sagkyndige og med tid til at gå i dybden med detaljer og følelser osv.

  Men hvad der foregår af nedtrædning af MR i Danmark, det har aldrig rigtigt interesseret Danmarks Radio. Her vil man hjertens gerne snakke om undertrykkelse i fjerne lande, mens man ignorerer hvad der foregår af undertrykkelse lige udenfor døren.

  Se henvisning i foregående indlæg kl. 22.45 den 14. maj.

 11. Af FarJensen JensenH

  -

  Over en million danske forældre og deres børn, er i tidens løb blevet gjort fortræd af en familie-, skilsmisse- og børneværnspolitik, som er rødfascistisk og som ikke respekterer konventionerne om menneskerettighederne. Forvaltningen af denne politik er en gigantisk, men fortiet skandale.

  Og overgrebene fortsætter.

  Nærmere oplysninger herom på Mishras blog, 12-5 kl. 14.34, JP.

 12. Af Peter K

  -

  Udmaerket indlaeg, der imidlertid mangler loesningsforslag. Hvad skal vi saa goere?

  Endvidere savner jeg, at Mchangama forholder sig til spoergsmaalet om, hvad Libyen, Malaysia og Qatar kan faa ud af at vaere med i Menneskerettighedsraadet. Kan det ikke vaere en proces for dem? Jeg er udmaerket klar over, at de lande er fuldt ud bevidste om, hvad der skal til for at leve op til konventionerne osv., men vi maa altsaa ogsaa acceptere, at det er en proces, der tager tid, og skal vi holde dem helt ude, indtil de efterkommer fuldstaendigt?

  En del af landene er klar over, at de er paa den gale side af konventionerne, men vil det hjaelpe at “smide dem paa porten”?

 13. Af Oxygen A

  -

  Henrik Petersen
  “hovedparten” er her som familiesammenførte og med ophold af humanitære årsager. Dem, der opholder sig i Vesten ifølge familiesammenføring ordning, betyder det ikke at de ikke flygtninge (undtagen folk fra Tyrkiet og Pakistan). Millioner af Iraker er flygtninge i nabo lande, og når en medlem i familien får mulighed til at få asyl og et liv i udlandet, søger vedkommende for at have andre i familien med gennem familiesammenføring, da i nabolande ingen muligheder har man for et liv med nogle rettigheder. Det samme gælder store del af de 5 tusinde fra Libanon på sommerferien, de er Palæstinenser, og de har elendigt ophold i Libanon, og hvem ikke ved om konflikter mellem Israel og andre i området! Hvad angår ophold i varme nærområder, vil jeg sige, at der bor millioner af Iraker og Afghaner i Iran, således bor der Iraker og Palæstinenser i Syria og Libanon, så dem der er Vesten udgør ikke store grupper af flygtninge og krigers ofre. Det er ikke nemt at bo i nabolande af to grunde, for det første nabolande har problemer med FN’s konventioner om menneskerettigheder generelt, og situationen bliver værre for flygtninge, som har i forvejen mistet deres familie medlemmer, deres huse, arbejde, og medborgerskabet i deres hjemlande, for det andet er det ikke nok at vælge nabolande, når man af politiske grund og andre tro er imod de styre i nabolande også, og derfor flugter man ud i verden, hvor der basale rettigheder kan være muligt, og derfor FNs rolle i den sammenhæng er væsentligt.

 14. Af niels s

  -

  Bravo for et dokumenteret øjenåbner-indlæg.

  Er Lene Esp – åndeligt – nu på Mallorca igen?

  Eller har hun – reelt – været der hele tiden

 15. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Man kan sige mange ting om FN:

  F.eks. at organisationen afgik ved døden, da den tidligere SS-officer Kurt Waldheim, der deltog aktivt i holocaust som propagandaofficer, blev valgt til generalsekretær for organisationen.

  FN blev jo oprettet på resterne af holocaust og nazityskland…

  Det var på det tidspunkt, at FN begyndte sin anti-israelske kurs, hvor FN på et tidspunkt fordømte Israel som en racistisk stat. De resolutioner blev senere nedstemt.

  OIC-landene forsøgte igen, at få FN til at fordømme Israel som en racistisk stat på FN’s første antiracismekonfernce, Durban I.

  Det lykkedes ikke, hovedsageligt fordi USA og Israel nedlagde veto.

  Durban I sluttede den 8/9 2001, tre dage efter slog den Saudi Arabiske terrorist Osma Bin Laden til…

 16. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  I øvrigt er fem iranske demokratiforkæmpere netop blevet henrettet af det islamistiske regimer, for at have “fornærmet allah”, ved at kæmpe for inførelsen af et folkestyre med demokratisk vedtagne love, som ikke bliver regeret af et lille teokrati eller af en religiøs racist, som Ahmedinejad, der snød sig til sin valgsejr. En imam, der står Ahmedinejad nær, udstedte en fatwa kort før valget, hvor han tillod valgsvindel, hvis der var risiko for at teokratiet ville tabe valget…

  Herhjemme fejrede de “dialogorienterede” for at par måneder siden en af regimets repræsentanter, Khatami, på trods af herboende iranere konstaterede, at han har blod på hænderne. Og de københavnske byrådspolitkere har netop giver det religiøse regime lov til at finansiere en ideologisk propagndacentral i Nordvetskvarteret- også på trods af, at herboende, demokratiorienterede iranere mener, at de har bevist at det ER regimet, der står bag den nye moske…

 17. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Med hensyn til FN ville det eneste rigtige väre, at flyttehele menageriet, fra New York til Mellem-Östen, muligvis Riat, Beiruth, Tripoli, eller Theran, da det er muslimske diktaturer FN foreträder idag, mulivis på grud af mangel på Nazistiske/Fasistiske diktaturer!

  Samtidig burde Danmark opsige alle konventioner, der er indgået med FN,s muslimske rakkerpak, og få os meldt ud af denne åbenlyse vanvittige organisation, så vi lig Schweitz står uden for idiotiet, uden nogle forpligtigelser, som vi iövrigt heller ikke mere vil vedkände os!

  FN kan idag ikke göre andet for verdenen, end skabe ufred, og problemer, for löse internationale opgaver klarer de ikke, hvilket selvfölgelig, er i, og fölger muslimsk ånd!

  For at komme tilbage til sund fornuft, med hensyn til hvad der er ret og rimeligt, har en Russisk fregatkaptajn, på opdrag ved Somalia, lige vist verdenen, hvorledes problemer skal löses på, retvis måde, og som bör fölges, som eksempel fremover, så vi kan slippe for alle amoralske muslimske menneskerettighedsaktivister!

  Ved at fölge Russisk eks. vil der ilöbet af få månder, ikke väre mere pirateri til sös, nogen steder i verdenen, og problemet/opgaven, er löst!

  Dette har åndsvage menneskerettigshedsorganisationer ikke kunnet se i årevis, burde der ikke väre gränser for, hvor naive organisationer, af den ene eller anden art, kan tillades at väre, for ikke at skabe uoverstigelige problemer for hele menneskeheden?

  Og så yder Danmark gud hjälpe mig ökonomisk bidrag til idiotiet; men det passer selvfölgeligt meget godt, med intilligensniveauet på vor nuvärende udenrigsminister!

  Näste gang hun skal besöge FN, kan hun jo passende stille op i burka!

  M.v.h.

 18. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  FN har reelt aflyst kampen for demokrati og respekt for menneskerettighederne i de muslimske OIC-lande, ved at acceptere “Cairoerklæringen om menneskerettigheder i islam”, som samtlige OIC-lande har underskrevet, som et supplement til FN’s universelle menneskerettighedserklæring.

  Endda på trods af, at “Cairoerklæringen” kun accepterer love, der er i overensstemmelse med det menneskerettighedskrænkende lovsystem sharia, og dermed reelt sætter både demokrati og menneskerettigheder ud af kraft!

  FN’s menneskerettighedsråd står for det værste svigt i forhold til de muslimske OIC-landes religiøst begrundede krænkelser af deres egne borgeres basale menneskerettigheder, hvilket desværre er typisk for en del internationale organisationer, der oprindeligt skulle forsvare menneskerettighederne og kæmpe for at udvide demokratiet – også i de muslimske lande:

  Råder aflyste i sommeren 2008 en diskussion om de muslimske OIC-landes lovfæstede menneskerettighedskrænkelser af muslimske pigers og kvinders basale menneskerettigheder.

  Årsagen var, at OIC-landenes repræsentanter kaldte det for “islamofobi”, blot at diskutere de muslimske regimers krænkelser af kvindelige muslimers rettigheder.

  Feministen Caroline Fourest har bevist, at begrebet “islamofobi” oprindeligt blev opfundet som et våben mod feminister, der kritiserer retroende muslimers shariabaserede krænkelser af muslimske pigers og kvinders menneskerettigheder.

  Ironisk – eller rettere sardonisk – nok, har en del vestlige menneskerettighedsforkæmpere taget islamisternes kampråbvåben mod kritik af deres krænkelser af muslimske kvinders menneskerettigheder -“Islamofobi!” – til sig som et “antiracistisk” kampråb…

 19. Af J. Hansen

  -

  Virkeligheden er, at de enkelte landes overholdelse af menneskerettighederne stort set ikke har nogen betydning, når der vælges nye medlemmer ind i Menneskerettighedskommissionen.

  Valg til FN-komitéer er som regel afgjort på forhånd, idet landene på kryds og tværs “handler” med stemmer. Når Danmark har stemt på Qatar ved denne lejlighed, kan man således være ret sikker på, at Qatar har stemt eller vil stemme på Danmark ved en anden lejlighed.

  De vestlige lande (WEOG-gruppen) arbejder som regel sammen om at støtte hinandens kandidater, men det er ikke altid nok, da der i FN-komitéer også skal sikres en vis regional repræsentation.

  Derfor har de enkelte grupperinger af lande som f.eks. WEOG et forhåndsbestemt antal pladser, som de kan besætte ved valgene, og det er formentlig her, hunden for alvor ligger begravet, når det kommer til Menneskerettighedskommissionen (jeg kender dog ikke de nærmere valgregler for denne).

  Det lyder måske umiddelbart som en usympatisk og amoralsk måde, at afgøre disse ting på, og – ja – det giver undertiden en underlig form for “slagside”, hvorefter komitéernes sammensætning umiddelbart må vække undren i de Vestlige lande. At lande, der selv bryder menneskerettighederne, kan sidde med ved bordet og oven i købet sætte sig for bordenden som formand er – set med vestlige øjne – jo grotesk.

  Men så skal man også tage med i betragtning, hvad alternativet er – navnlig på langt sigt. Det kan godt være, at vi i disse år ser en Menneskerettighedskommission og et FN, der reelt modarbejder frihed og demokrati – i hvert fald set med vestlige øjne, men forhåbentlig kan man med en aktivistisk indgangsvinkel med tiden få FN til at blive et forum, der lever op til sine egne idealer.

  Men det er kun et ringe håb. Det bliver næppe de første mange årtier, det vil ske, da det kræver et opgør med de mange udemokratiske regimer, der desværre hærger løs og undertrykker befolkningen i mange lande.

  Eneste reelle alternativ er, at WEOG-gruppen opretter “deres eget FN”. Et FN, hvor kun stater, der bygger på frihed, demokrati, retfærdighed og menneskerettigheder kan komme ind. Det er bare lettere sagt end gjort, for det kan jo f.eks. diskuteres, hvor vidt et land som USA skal lukkes ind i dette nye FN, set i lyset af, at de praktiserer dødsstraffen? Nej, vil nogen mene, mens andre vil mene ja, alene af den grund, at et nyt FN uden USA næppe får meget at skulle have sagt på den verdenspolitiske scene.

  Dertil kommer, at det nok ikke er helt billigt, at oprette et nyt FN.

  Indtil videre har vi det FN, vi har, og så længe vi kun har det, bør vi bruge det på den mest effektive måde set med danske, aktivistiske øjne. Det kræver så, at vi sluger nogle kameler ind i mellem, men så længe vi føler, at det danske medlemskab af FN samlet set tjener dansk udenrigspolitik på en god måde, skal vi fortsat sidde med ved bordet – også i Menneskerettighedskommissionen, når muligheden byder sig.

 20. Af Gert Hansen

  -

  Problemet er, at Europa er kørt træt. Det ældes og orker efter to borgerkrige i sidste århundrede ikke mere. Europa finder det sågar ikke værd at reproducere sig selv, som det ses ved fertilitetsgraden, der kun holdes nogenlunde oppe, på grund af visse indvandrergruppers høje fertilitetsgrader.

  Hvorfor skal vi ‘kæmpe’ i FN, når vi alligevel ingen fremtid har? Scenen er overladt til dem med en fremtid, dels dem i den muslimske verden, og dels i syd- og østasien.

  De har et helt andet syn end Vesten på begrebet ‘menneskerettigheder’, og de har for travlt med at blive velstående, til at de kan tage sig af sådanne luxus problemer, som Vesten ideligt fører frem. Spørg en gennemsnits inder eller kineser om hvad han finder er ‘basale menneskerettigheder’, og han vil se undrende ud. Hans ambition er et TV eller en mobiltelefon, og ikke det førende kredse i Vesten tror.

  Ledende kredse i Asien og Afrika har deres på det tørre, og det er nu engang ikke der man har opfundet socialisme eller sekulær liberalisme.

 21. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Selvfölgelig skal vi ud af FN hurtigst muligt, og opsige samtlige aftaler med denne parodi, på menneskelige värdier og retfärdighed!

  Os i vestlige demokratier, skal selvklart ikke stötte kvindeundertrykkelse, elle en sygdom, som muslimsk sharia lovgivning!

  Dette er dog, den mest perverse idé, der nok nogensinde er blevet trykket i noget demokratisk forum!

  Og der skal selvfölgelig ikke betales en eneste Dansk krone til denne parodi på retfärdighed

  M.v.h.

 22. Af Michael Larsen

  -

  Jacob Mchangama og Maradona Isho.

  Maradona Isho skrev:

  “Og så vil jeg lige tilføje, at jeg virkeligt nyder at se at noget af min fordom bliver pillet ned, når jeg fx for første gang læser om en som Anwar Ibrahim, endda en troende muslim, der kæmper for menneskerettigheder i det hele taget samt for minoriteter. – Det er simpelthen sådan noget vi skal høre igen og igen og igen. – Det er fantastisk at Jacob bringer det på banen.”

  Det synes jeg måske du skulle tage op til genovervejelse. Det tager ikke mange sekunders søgning på internettet før man finder ud af, at Anwar Ibrahim er tilknyttet en organisation, der blev oprettet på midler fra Det Muslimske Broderskab og er under mistanke for at have forbindelser til terror… Ikke ligefrem en guldklump. Der må være bedre alternativer, der ikke er fedtet ind i smuds.

  Jacob Mchangame skrev:
  “Det bedste eksempel på dette er styrets fængsling af den tidligere finansminister Anwar Ibrahim, der måtte tilbringe 6 år i isolationsfængsel på frit opfundne anklager, da han faldt i unåde. Ibrahim er i dag en markant og populær oppositionspolitiker og burde være Vestens våde drøm om en leder i et muslimsk domineret land fordi han – der er troende muslim – kæmper for demokrati og menneskerettigheder, inklusiv lige rettigheder for Malaysias religiøse minoriteter, der i stigende omfang bliver udsat for chikane.”

  Man kunne også mene, at han netop ikke er vestens våde drøm bl.a. grundet hans forbindelse til suspekte personer og organisationer? Man kunne mene, at han muligvis blot er endnu en i rækken af tvetungede individer, der bliver fremhævet som noget særligt i visse kredse? Man kunne mene, at han blot er en malaysisk Tariq Ramadan?

  Med venlig hilsen

 23. Af Ulf Timmermann

  -

  Overskriften til hele molevitten er patetisk.

 24. Af Oxygen A

  -

  Jacob Mchangama må være blive glad, hvis han har tid til at læse ovenstående kommentarer. FN og menneskerettigheder opstod som følge af anden verdenskrig, det handlede om grusomheder mod og ydmygelse af mennesket i det Europæiske kontinent, og det var ikke på grund af Kineser eller Mexicaner og andre folk og stater. Menneskers historier og eksistens kan ikke begrænses af Jaco Mchangama og andre, der føler sig superir til andre stater og folk i verden i dag. Hvad mennesket har oplevet af grusomheder og hvordan det skal stoppes er en fælles proces i verden, og ingen kan manipulere det, og dele det op i områder og religioner. For de mennesker der råber gennem deres diverse kommentarer, og vil adskille sig fra andre lande, og vil ikke være med i FN og menneskerettigheder konventioner, vil jeg sige, hvis USA ikke havde været med til at stoppe anden verdenskrige, vil Mchangama og Carl-Erik have i dag enten det kommunistiske eller nazi symbol på deres tøj, når de har gået på arbejdet. USA har til og med 90´erne havde reddet Europæiske fra deres egne kriser i Balkan, hvor grusomheder var ikke mindre barbariske end muslimske Talabaner i dag. Og i virkeligheden FN har ikke været så meget til gavne for andre lande med krige og konflikter, fordi FN ofte hjælper ikke flygtningestrøm men i stedet for udsteder sanktioner. Så igen vil jeg sige til Mchangama og andre, der del hans holdning, at I ikke helt tæt på spørgsmålet om den globale verden, og heller ikke med menneskerettigheders spørgsmål.

 25. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Er verden helt af lave?

  Nu vil en muslim, beläre Danskere, i Danmark, på en Dansk avis blok, om demokrati, og menneskerettigheder, en beläring som han höjst sandsynlig tager direkt fra shariaen!

  Blokken ser ud til at udvikle sig, som en lokal ugeavis, udgivet af patienterne, på et muslimsk sindsyge hospital!

  M.v.h.

 26. Af Oxygen A

  -

  Carl-Erik Pedersen
  Blokken ser ud til at udvikle sig, som en lokal ugeavis, udgivet af patienterne, på et muslimsk sindsyge hospital!

  Hvorfor er du med så, din mor kalder på dig, du må gerne forlade blokken, når du ikke diskutere det større stillet spørgsmål i verden!

 27. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Når man er muslim, bekender man sig til shariaen!

  Bekender man sig til sharian, som vil udertrykke halvdelen af jordens befolkning, nemlig kvinderne, har man ingen morals ret til at deltage i diskutioner, om menneskerettigheder, eller demokrati, for det er man ikke värdig til!

  Det burde nu, sätte stop for yderligere muslims idioti, på denne blok! Tak!

 28. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Oxygen A.

  Det er primært det flertal af verdens muslimer, der lever i de muslimske OIC-lande, især kvinderne, samt de ikkemuslimske borgere i OIC-landene, der lider under OIC-landenes afvisning af FN’s universelle menneskerettigheder, og dermed af demokrati.

  Men regimerne i OIC-landene opfatter menneskerettighederne som uislamiske, hvilket i øvrigt også gælder deres endnu mere reaktionære, folkelige modstandere, f.eks. den egyptiske terrororganisation Det Muslimske Broderskab.

  Derfor har de muslimske OIC-lande vedtaget deres egen, muslimske antimenneskerettighedserklæring, kaldet “Cairoerklæringen om menneskerettigheder i islam.”

  Kampen for demokrati og menneskerettigheder er hverken en kamp mod muslimer eller muslimske samfund:

  Man STØTTER muslimer og de muslimske samfunds udvikling, ved at støtte FN’s universelle menneskerettigheder, og ikke ved at overtage de misogyne islamistiske mænds kampråb – “Islamofobi!” – som oprindeligt var, og stadig er, rettet mod feministiske kritikere af deres religiøst begrundede krænkelser af muslimske pigers og kvinders menneskerettigheder…

 29. Af Oxygen A

  -

  Til
  Jakob Schmidt-Rasmussen og Carl-Erik Pedersen
  vil jeg sige, at jeg ikke muslim, jeres reaktion, som handler om at beskylder andre for at være muslim og bekender sig for shariaen, bare fordi man har synes punkter, som ikke i overensstemmelse med jeres. Jeg er flygtning fra Iran, og i mine ovenstående kommentarer har jeg aldrig forsvaret Islam og Sharia, og vil ikke gøre det, da det allerede ville have kostet mig livet. Jeg kan ikke forstå dig Jacob Schmidt i forbindelse med OIC lande, da jeg helt fra starten kritiseret Jacob Mchangama og andre, der vil begrænse menneskerettigheders spørgsmål i stedet for at støtte den over hele verden.

 30. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  OK, så misforstod jeg dig, Oxygen A. Det må du mildest talt undskylde, når du rent faktisk er flygtet fra Iran, sorry!

 31. Af Ulf Timmermann

  -

  Mchangama og hans “Vesten” helmer ikke førend al verdens folkeslag sidder og glor på CNN 24 timer i døgnet.

 32. Af Kold Grønland

  -

  Helt til grin kommentar fra Bloggeren!!
  Menneskerettigheder er kun noget tilrejsende F/I’er har i de Nord-europæiske lande. Dette sikrer at gruppen ved hø-feber, ligtorne eller lign. sygdomme ikke kan sende retur til hjemlandet. Tillige sikre FN ved overvågning af alle regler ift. menneskerettigehederne overvåges helt ned i detailen – og vo det eropæiske land der overtræde en lille bitte regel – så bliver man stensikkert hængt til tørre overfor verdenssamfundet!

  Næææ – FN er færdig – helt færdig som aktør i verdenssamfundet. Vi orker ikke at høre mere om F/I-er, der ikke sikkert kan opholde sig i hjemlandet – selvom befolkningen i landet udgør 100 millioner – hvoraf kun 300-700 bor midlertidig i DK – og ikke kan sendes “sikkert” hjem.

 33. Af Gorm Andersen

  -

  Utroligt at Danmark og vesten er til grin med alle de kloge debattører og skribenter vi råder over her til lands.

  Kunne vi dele ud af vores hjernekapacitet ville FN og verden inden for få måneder garanteret blive bedre – men hvilke af vore “Einsteiner” skulle vesten deportere til 3.landene, ussel armod – for ikke at nævne dårlig løn, hvis man ikke kan få foden inden for korruptionalliancen i de pågældende steder?

  Så nej: den må halvhjernerne selv klare – ikke Jacob Mchangama i hvert fald, så er der alligevel tryggere på sidelinjen i CEPOS (der får man vist også løn der er ligefremproportional med dokumenteret manipulation – så længe BNP stadig findes i vesten).

  Hvad der er den tragikomiske forestilling her, kræver vist andet end en enøjet synsvinkel, desværre.

 34. Af Ernst Olsen

  -

  Vi bør komme ud af FN hurtigst mulig, det har Carl-Erik Pedersen helt ret i, og hans argumenter er klare og ikke til at misforstå. Efterhånden begynder man at fundere over, hvorfor vi i vesten bare trækker hatten ned over øre, næse, og mund! Er det i virkeligheden et et diplomatisk fif, for at ha’ nogle studerede røvere at sludre med ved lejlighed, og så betale enorme summer for løsninger som ikke gavner vesten, og ej heller de stater som egentlig ikke burde være med der. Og slet ikke deres folk. Naive mennesker er der desværre så mange af at, man må korse sig over den blinhed som disse folk har. Ellemann og Lykketoft er nu blevet ophøjet til det modsatte af det som deres bedrifter tilkommer dem. Det betyder vel et afmagtens år for DK, at vi nu skal ofre sendetid på disse undergravende, forhenværende et eller andet. Og stensikkert så vil Lykketoft igen vælte alt forfejlet strid over på Israel, som han har gjort hele livet. Det er mageløst, og tegn på at vi er inde i en tid hvor der ikke er nyheder med supstans nok i DK, til at fylde sendefladen. Begræns i stedet nyhedsstrømmen til det der er, og og lad aviserne få pengende til så de kan overleve, med den klausul, at de fungerer som politisk uanfængtet presse, der som avis bringer og fortolker NYHEDER.
  Mchangama, det er en artikkel med et sandfærdigt indhold du har skrevet,som sjældent ser avisens spalter. Tak for at også indsigtsfulde får spalteplads, også om det mere besværlige stof.

 35. Af Niels Jørgensen

  -

  @ I Iqbal
  Historisk var jøderne i Jerusalem før muslimerne. Det kan da ikke diskuteres. Mohammed kom jo først til over 400 år senere. Er det ikke meget opotunt at muslimerne faktsik har ødelagt både kristne og jødiske helligdomme i Jerusalem:
  Al Aqsa moskeen står på stedet for jødernes tempel. Mohammed måtte drømme sig dertil for at erobre stedet. Men Mohammed havde det med at drømme til sin egen fordel. Ikke mindst da han skulle bruge en kone på 9 år.
  En afkristendommens vigtigeste steder er ødelagt af muslimerne. Stedet for Den Sidste Nadver er nu forsynet med en muslimske niche imod Mekka.
  Din troværdighed lider skade af din fanatiske imod Israel.

 36. Af Kristian Andersen

  -

  Nielse Jørgensen. Hvor er det er trættende at høre om Jøderne værende Guds bedste børn! Faktum er, at de er nogle forbrydere i Israel – end of story!

 37. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Oxygen A.

  En uforbeholden undskyldning!

  Jeg har fået den opfattelse, at du er muslim, når du nu ikke er dette, så skal du heller ikke beskyldes for det!

  Dette ville jo väre direkte vanärende!

  Men jeg vil gerne tilföje, at jeg betragter det som en nästen umulighed, at diskutere demokrati med mennesker fra diktaturstater, da de har en megeget diffus opfattelses af hvad ordet demokrati indebärer!

  Og jeg har gennem årene hört de märkligste udlägninger om, hvad der er demokrati!

  Tänk bare på DDR “Deutsche Demokratische Republik”!

  M.v.h.

 38. Af Karin Bennedsen

  -

  Den vestlige verden, og ikke mindst Danmark, er så selvfed i sin bedømmelse af den øvrige verden, at vi går vores egen undergang imøde, fordi vi ikke formår at udvikle os og se nuanceret på den mangfoldighed, der findes udenfor vores egen snævre kreds.

  Vi har alle muligheder for at tage hele verdens forskellige kulturer og anderledes forståelse af hinandens bedste egenskaber til os, men vi vælger at sylte os ind i en snævertsynet nationalisme, der i sidste ende bliver vores kulturelle undergang.

 39. Af Daniel Thompson

  -

  Det er da ikke overraskende med USA. Jeg mener, de har dødsstraf for hulen. Hvordan skulle de på nogen måde kunne være garanter for menneskerettighederne?

 40. Af Daniel Thompson

  -

  Desuden har vores nuværende regering, herunder især Birthe Rønn, sat menneskerettighederne fuldstændig over styr her til lands. Hver gang det kritiseres af eksperter sviner hun såmænd bare kritikerne til. Så vi har vist ikke så meget at være hellige over.

 41. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Karin Bennedsen.

  Ja, men det ville da väre en glimrende ide, at lade os påvirke, af forskellige tendenser fra udlandet, som bla. a. muslimsk kvinde undertrykkelse, hvad du åbenbart har et behov for at pröve!

  Du burde vist nok pröve, at tänke dig om, inden du udtaler dig!

  M.v.h.

 42. Af Kristian Andersen

  -

  Du er syg i hovedet Carl-Erik (en person der truer folk med likvidering).

 43. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Daniel Thompson.

  Hvad f….. er en menneskerets expert?
  En der har en akademisk uddannelse på, at vurdere kvaliteten på toiletparpir, eller noget lignende!

  Birthe Rönn Hornbäk har fuldständig ret, da dette land efterhånde har tabt alt selvbestemmelse, på grund af selvbestaltede menneskeretsexperter, der tror, at det er en farbar levevej at skide i egen rede!

  M.v.h.

 44. Af Oxygen A

  -

  Til Jakob Schmidt-Rasmussen og Carl-Erik Pedersen vil jeg sige, tak for jeres seneste besked til mig, I har i virkeligheden ikke bruge for undskyldning, da vi ude fra vores tro på demokrati og ytringsfrihed har vi ret til at sige vores mening, det er det vi har gjort alle sammen i blokken.

 45. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Kristian Andersen.

  Hej, ja så er du på banen igen.

  Såvidt jeg ved, har jeg ikke truet nogen med likvidering. Hvilket naturlig vis, ville have udlöst en politianmäldelse imod mig, og dermed en politianklagelse, med efterfölgende retssag!

  Men lille Kristian, da alt dette ikke er sket, har jeg nok ikke gjort noget forkert, der strider mod almene retsbegreber!

  En anden ting Kristian er, at man godt kunne önske sig visse personer, et par alen under jorden, da man mener, at de er direkte fädrelandsforräddere!

  Igen, er tanker jo toldfri, og derfor sväre, at straffe i nogen retssal!

  Kan du nu have det godt Kristian.

  M.v.h.

 46. Af Niels Jørgensen

  -

  @Karin Bennedsen

  Du skrev således:

  Vi har alle muligheder for at tage hele verdens forskellige kulturer og anderledes forståelse af hinandens bedste egenskaber til os, men vi vælger at sylte os ind i en snævertsynet nationalisme, der i sidste ende bliver vores kulturelle undergang.

  Vil du venligst give et eksempel på muslimernes “bedste egenskaber” i Danmark.

  Du har også efterlyst eksempler på at integration af mulismer i Vesten er Lykkesdes.

  Nævn blot eet land hvor den uslimske indvandring ikke har givet ufred og problemer.

 47. Af Niels Jørgensen

  -

  @ Kristian Andersen

  Du fejlciterer mig. Jeg tilbageviste I Iqbal’s påstand om at jøderne ikke havde nogen forbindelse til det sted hvor Israel ligger.
  Når muslimerne nu hævder at Islam er den mest moderne religion Sic, fordi den er den nyeste (Ca. 600 år yngre end Kristendommen), så rimer det jo dårligt med at jøderne endda kan slå Kristendommen.

  Pas på at dine fordomme ikke skygger over fakta.

 48. Af Kristian Andersen

  -

  Carl-Erik du har et stort problem med din hukommelse. Du har gentagne gange kaldt folk for landsforædere og sagt at de skal likvideres (undertegnede fik også sådan en trussel af dig!)! Du er og bliver en usympatisk gammel fascist der ties ihjel!

 49. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Der er mange religioner, der er nyere end islam, men muslimske retslærde har vedtaget det dogme, at Muhammed er den sidste profet og derfor bliver tilhængere af senere religioner forfulgt i en del muslimske lande…

  De udemokratiske OIC-lande, der har forkastet FN’s universelle menneskerettigheder, kunne mildest talt bruge den åbenhed og tolerance overfor nye ideer, som Bennedsen beskylder de demokratiske lande, hvor befolkningerne har demokratiske rettigheder og ytrings- og trosfrihed, for at mangle…

  Hun må have ment det som en joke…

 50. Af peter g

  -

  Og så er blogtråden havnet der, hvor de fleste blogtråde havner, hvilket formentligt medvirker til at holde relativt normale mennesker væk: modtosser tror at deres udgydelser kompenserer for tossernes, og det oprindelige emne fortaber sig i støjen.

  Fra indlæg 75 eller deromkring, så er det oprindelige emne simpelthen ikke længer relevant i nogen blogtråd.

  I snakker alle om ytringsfrihed – så lad dog være med at dænge den til med gylle!

Kommentarer er lukket.