Hvad skal vi gøre med Syrien-krigere III

Af Jacob Mchangama, Justitia 23

I gårsdagens Berlingske kan man læse, at en række danske statsborgere er taget til Ukraine for at kæmpe på ukrainsk side og mod pro-russiske separatister. Det er tilsyneladende forbudt i henhold til ukrainsk ret, men det er som udgangspunkt lovligt i henhold til dansk ret, med mindre man eks. begår terror eller krigsforbrydelser.  Historien har ført til politiske udmeldinger fra DF, LA og EL, der alle er enige om, at man ikke kan eller bør straffe danskere, der kæmper i Ukraine, i modsætning til danskere, der tager til Syrien eller Irak for at kæmpe for IS.

Danske statsborgeres (og personer med dansk opholdstilladelse) deltagelse i væbnet konflikt i Ukraine samt ovennævnte politiske udmeldinger er interessante i forhold til regeringens bebudede lovforslag vedrørende Syrien-krigere, som jeg tidligere har behandlet her på bloggen, samt i en nylig Justitia-analyse.

Som bekendt er der lagt op til, at regeringen vil give politiet mulighed for inddrage pas og udstede udrejseforbud til personer, der mistænkes for at ville deltage i væbnet konflikt i udlandet. Det kommende lovindgreb er en direkte konsekvens af de uhørt brutale forbrydelser, som IS begår i Syrien og Irak samt frygten for, at hjemvendte IS-krigere skal begå terror i Danmark og Vesten. Desuagtet lægger regeringen  op til at sætte ind mod folk, der rejser ud til væbnede konflikter som sådan. Det vil i givet fald også inkludere Ukraine (og danskere der måtte deltage i væbnet konflikt for eks. Israel og Tyrkiet). Dermed vil vi altså risikere at stå i en situation, hvor politiet kan udstede et rejseforbud til en person, der er mistænkt for at ville tage ud og deltage i en væbnet konflikt i Ukraine, selvom selve deltagelsen er fuldt ud lovlig. De personer, der ikke bliver omfattet af et rejseforbud, når frem til Ukraine og deltager i kamphandlinger, vil, når de kommer hjem, derfor ikke kunne straffes (medmindre de har begået terrorisme m.v.). Man kan spørge, hvorvidt det overhovedet giver mening at forbyde udrejse, der sker med henblik på at foretage handlinger, der ikke er kriminaliseret. Men udmeldingerne fra EL, DF og LA sætter også spørgsmålstegn ved, hvorvidt disse partier så er klar til at lægge stemmer til regeringens lovforslag, hvis det er udformet så bredt, som der er lagt op til i handlingsplanen. Det er ikke svært at forestille sig, at et sådant lovforslag vil kunne medføre en række svært forklarlige og højt eksponerede enkeltsager, mens det ikke er givet at man får stoppet strømmen af Syrien-krigere..

Efter sigende, vil regeringens udkast til lovforslag blive sendt i høring i denne måned, mens det ifølge regeringens lovkatalog for 2014/15 vil blive fremsat i anden halvdel af december, og altså ikke allerede i indeværende måned, som justitsministeren (den nu forhenværende) på et tidspunkt lagde op til. Det giver både politikere, embedsmænd og civilsamfund tid til at læse, kommentere og debattere lovforslaget, så vores politikere forhåbentligt får vedtaget lovgivning, der er så målrettet det egentlige ønske om at ramme folk, der ønsker at rejse ud for at kæmpe for IS og lignende organisationer, og ikke alle mulige andre, som ikke udgør nogen potentiel fare for uskyldige mennesker i Mellemøsten eller Danmark.

23 kommentarer RSS

 1. Af Hans Hansen

  -

  Regeringen kan rotere som meget de vil her før valget. Det er blot valggas. Radikale Venstre, og især deres bagland, vil gøre alt for at der ingen ændringer kommer til at ske, bortset fra helt modsat yderlige potentiel salafistisk indvandring, vel og mærke uden nogen som helst betingelser og politisk selektivisering af ansøgerne.

  Problemet ved at give asyl til alt på to ben, uanset om de er salafister eller ej, skyldes stadig fortolkningen af FN konventionerne. Derfor vil regeringens påståede planlagte regler, hverken blive udført i praksis eller forhindre salafister adgang til landet. Man er nødt til at forstå, at Radikale Venstre er, og forbliver, håbløst uden for pædagogisk rækkevidde.

  De der vel omkring 100 salafister spørgsmålet handler om, er en så forsvindende lille del af salafist problemet, at sagen i sin helhed er ligegyldig.

  Der er ingen løsninger udover at udmelde sig FN konventioner, der forhindrer pragmatiske politiske muligheder for at udvise salafister og wahabister. Radikale Venstre vil til enhver tid være imod sådanne ændringer, så konsekvensen bliver at Radikale Venstre under ingen omstændigheder må få politisk indflydelse.

 2. Af Helge Nørager

  -

  Djævlen ligger i detaljen.
  Hvad med en kurder som rejser til syrien for at bekæmpe IS ?.

  Hvad der egenligt bekymre mig mest er at, Danmark er militært i væbnet konflikt med lande som Tyrkiet, Saudi Arabien, Irak osv.
  Lande som bestemt ikke er demokratier, og som har et frastødende kvindesyn og regeret af sharia lov.
  Er det det vi ønsker at dræbe for at støtte lande med sharia lov ?
  Det er hvad vi gør.
  Der er i dag i alle internationale aviser og i Danske rædselsberetninger om hvordan shia militser med Iraks regerings støtte dræber tilfældige sunni muslimer.
  Det støtter vi militært…Er det virkeligt hvad vi ønsker ?.

  Kort sagt kom ud af den konflikt, stop vanviddet, de er alle krigsforbrydere eller sharia tro.
  Hverken Tyrkiet, Saudi Arabien osv er vores venner, de er fjender af alt som smager af demokrati, udtrykt af Hr. Erdogan, “Demokrati er som en sporvogn, vi står af ved endestation”, hvorfor er der ingen som fatter at den mand vil afskaffe demokrati og indføre sharia ?.
  Og Kurderne de bliver dræbt, Tyrkere hader PKK og det kurdiske problem, så det passer dem så godt at de dårligt kan udgå at skrige af grin, når vesten tro de vil bekæmpe IS.
  IS kæmper i mod Kurder og Assad, begge fjender af Hr. Erdogan.
  Alle våben til terrorister/FSA i Syrien betalt af Saudi Arabien, USA. UK. Quatar, Dubai, UAE, Frankrig er gået gennem Tyrkiet.
  Alle IS frivillige er uden problemer rest gennem Tyrkiet.

  Hvor latterligt ikke at indse at Tyrkiet og Saudi Arabien er de største problemskabere, og hvor tragisk at Danske soldater dræber for at beskytte sharia styret i Saudi Arabien.
  Det er den virkelige kriminalitet som folketinget burde arbejde med,,,

 3. Af r. vangkilde

  -

  Krigsdeltager med forskellig tilgang – i Syrien eller Ukraine! hvis det viser sig, at danske statsborger dansk-Tjetjener vil i krig mod Putin, så er historien en anden nemlig, at Kaukasus
  mafiaen er flyttet til det Østlige Ukraine, og er en fortsættelse af en historisk krig, som Ukraine
  selvstændighed ikke er en del af. ELLER sagt på en anden måde, kunne det også foregå i
  Hviderusland næste gang. Så inddrag rejsepas!

 4. Af Henrik Knage

  -

  Alle privatpersoner der drager i krig går kun i vejen for en evt. fredelig løsning – som forældre der uafladeligt blander sig i deres børns skolegang.

  Desuden udsætter civilist – krigerne civile for unødig fare og ekstrem større risiko – af samme grund bør civilist – krigere efterlyses og stilles for retten mistænkt for selvtægt.

  Og så er det egentlig ligegyldigt om de er sorte, hvide, røde eller blå.

 5. Af Krister Meyersahm

  -

  Vi kan ikke forbyde danskere eller herboende udlændinge med opholdstilladelse, at rejse ud og ind i Danmark, blot på en mistanke om, at de vil begå noget strafbart. Menneskerettighedskonventionens protokol 4 art. 2, som er gældende dansk lov forhindrer det.

  Men – vi kan godt gøre det strafbart for danskere, at deltage i “krigslege” i udlandet, med mindre de er udkommanderet af danske myndigheder. For en sådan forbrydelse bør man straffes med indespærring på livstid, uden mulighed for benådning og – frataget alle borgerlige rettigheder.

  Skal vi opretholde en nogenlunde fungerende civilisation, er vi nødt til at holde fast i, at udenrigspolitik og krigsførelse er forbeholdt de folkevalgte, at bestemme om og – det er i øvrigt galt nok. Derfor vi bør diskutere en begrænsning af folketingets ret til, Grundlovens § 19, at aktionere militært udenfor egne grænser, med mindre, vi eller vore allierede er angrebet først. Forsvaret skal ikke anvendes til angreb men til – forsvar.

 6. Af Søren Sørensen

  -

  mchangama glemte at vise bekymring. mht misbrug af fratagelse af folks pas. Noget sådan er garanteret at forkomne i plutokratiet da. Hvordan beviser men i noget land at de har været i krig i et fremmed land?

  De 6000 borgerlige SS soldater fik heller ingen særlig straf 2 år og 1 med god opførsel for mord. De oplyste ikke frivilligt om deres gerninger..

 7. Af P Jensen

  -

  REGERINGENS ÅNDSFORMØRKEDE POLITIK TRUER DANSKHEDEN MED UDSLETTELSE…..

  De radigale og deres gale medløbere har forvandlet Danmark til et multi-etnisk samfund med nu en million kulturfremmede………. (og yderligere en million kan være på vej)………. og resultatet er selvfølgelig en endeløs række af problemer, konflikter, udgifter og bizarre/ groteske/ vanvittige tilstande. Der nærmest alle er til skade for danskerne, og en trussel mod deres velfærd og fremtid.

  Oveni har socialakrobaterne anlagt en totalitær rødfascistisk linje, som har fyldt Danmark med tåbeligheder, åger, tvangsordninger, formynderi, ufrihed, angreb på familielivet og privatlivet, udhuling af borgernes økonomi og tryghed, undergravning af infrastrukturen og demokratiet samt massevis af grufulde skandaler på alle mulige områder.

  Man skulle snart tro at R og S har “DØD OVER DANSKERNE” som motto. Det har de vel trods alt ikke, men deres politik har allerede sendt tosserier, brandskatter, kriminelle overgreb, uretfærdighed, elendighed, sygdom og død ind i mange danske hjem.

  Vores folkestyre er ved at udvikle sig i retning af et regime som er ufolkeligt og antidansk, totalitært og asocialt, kortsynet og katastrofalt. Hvis den stupide og folkefjendske måde at regere på udvikler sig yderligere, ender Danmark som et ruineret, ødelagt og krigshærget land.

  Regeringen er en total fiasko.

 8. Af Berlingske blog – Syrien-krigere og deltagelse i væbnet kamp i Ukraine

  -

  […] Regeringens bebudede lovforslag vedrørende Syrien-krigere kan risikere at ramme danske statsborgeres deltagelse i væbnet kamp i Ukraine. Læs direktør Jacob Mchangamas blog herom på b.dk. Du finder bloggen her […]

 9. Af Flemming Ast

  -

  Der skal ske det samme som nr. II. De skal med vidners hjælp indstævnes for Haag, hvis de indklages af separatisternes organisation, uanset om vi er enige eller ej.

 10. Af Jesper Høegh

  -

  Vi skal som med alt andet der vedrører indvandrene – lade stå til – blot sørge for
  de får deres overførselsindkomst indsat på deres konti.

  Hutterne – demonstrer mod det danske demokrati i Københavns .Gader -Søndag-
  500 tilhængere – hvad gør vi ved det – som alt andet – intet.

  Vi har tabt til organisationen .- Den dag vi er mange nok – !

 11. Af K.Larsen .

  -

  JP har interviewet talsmanden for Grimshøjmoskeen. der mener at regeringen lyver når de siger de vil bekrige IS, for krigen er en krig mod Islam.
  »Når der er muslimer, som bliver dræbt, er det en krig mod islam,« siger Abdallah.
  Altså er det vesten der foretager en etnisk udrensning af troende Muslimer, og giver skylden til fredens folkefærd.
  Hvad vi skal gøre ? gi dem ret. Danmark med sin grusomhed er ikke et land for dem.

 12. Af P Jensen

  -

  Da vi gik til valg i 2011 var det store nummer at nu kunne vi endelig, endelig få en kvindelig statsminister. Hurra, hurra, hurraaaaa…..

  Og hvad har det så hjulpet? Absolut ingenting!! Tværtimod har vi fået en nærmest blank statsminister, der har brug for et antal krykker i form af spindoktorer. Yderligere har vi fået et skørteregimente bestående af Vestager, Jelved, Stampe, Sofie, Antorini, Karen, Maren og Mette osv. Og hvad har det hjulpet? Overhovedet ingenting.

  For det vi danskere fik ud af at stemme på S, R, SF og EL er nok den mest inkompetente, landsskadelige, hykleriske, familiefjendske og borgerfjendske regering nogensinde i Danmarks historie.

  Kan sådan set godt forstå at folk var trætte af V, K og DF i 2011, efter ti års evnesvag politik. Men R og S er dog det værste, mest skuffende og mest utroværdige sammenrend til dato.

  Findes der nogen som sagligt er i stand til at forsvare R og S her efter tre års ørkenvandring?

 13. Af Preben Jensen

  -

  På andre blogs end denne hæmmes debatten igen og igen af den nye primitive og hjerneløse robot-mekanisme, der stopper fornuftige kommentarer, men lader støjsendere og spammere husere uden begrænsninger. Vi er flere der snart ikke vil bruge mere tid på at være til grin for fjolleriet.

 14. Af Niels B. Larsen

  -

  @ K.Larsen – 14. oktober 2014 17:05

  Netop. Vi skal erkende, at vi er i krig mod islam.

  Og har været det i hundredvis af år med våbenhviler af og til.

  Og så skal vi handle ud fra den erkendelse. Også mht. de muslimer, som naive politikere har tilladt at slå sig ned her i landet.

 15. Af Ole Andersen

  -

  Når man læser oplægget, læser indlæggene og følger hvad partier, folketing og regering siger og gør…
  så bliver man mere og mere overbevist om at Danmark består af handlingslammede konsekvensløse pladderhumanistiske idioter der ikke har ansvar for noget som helst og i øvrigt vis skide Danmark et stykke.
  Danmark er i den grad på spanden, men det går jo godt med lukkede øjne.

 16. Af P Jensen

  -

  Nå, nu er robot-mekanismen også i gang her. På snart alle blogs spærres eller forsinkes saglige indlæg. Hvad skal det gøre godt for? Støjsenderne ryger jo lige igennem, ja, de favoriseres nærmest. Hvorfor??

 17. Af P Jensen

  -

  Man kan godt få det indtryk, at Berl. ligefrem foretrækker indlæg fra useriøse debattører. Man forsinker og udelukker igen og igen saglige indlæg.

 18. Af P Jensen

  -

  Indlæg fra i morges er stadig skjult…….

 19. Af hans andersen

  -

  Paskontrol, hvis folk rejser til udlandet indrages deres bistandshjælp/understøttelse og hvis de har deltaget i plyndringer skal udbyttet opgives til skattevæsenet.

 20. Af P Jensen

  -

  Det ser ud til at der er oprettet en ny, ekstra og fjollet cenxsur mekanisme, der slipper tågehorn som hr. s-s og lignende igennem, mens seriøse indlæg stoppes. Indlæg fra i morges sidder stadig fast. Hvorfor??

 21. Af georg christensen

  -

  Syrerfolket´s frihedskæmpere, bør vi lade passere. IS kæmperne bør vi sende til deres hjemland “saudiarabien”, og lade dem kæmpe deres friheds kamp, der hvor den hører hjemme, mod “enevælden´s” diktatur, og “DER”, oprette et folkeligt “KALLIFAT”.

 22. Af hans andersen

  -

  Hvad gør man med alle farlige sindssyge, De skal selvfølgelig indespærres til de er raske.

 23. Af Ole Andersen

  -

  Der skal en HELT ANDERLEDES HÅRD behandling til…

  Det er ikke fanatiske hjernevaskede tabere, som bestemmer hvor og hvornår de skal rejse hen og kæmpe imod den Danske stat og Danske soldater.
  DET ER OS 5,5Mill loyale Danskere og vores demokratisk valgte regering som bestemmer det.
  Man taler om at de skal forhindres i at rejse ud ?????
  Det er HELT forkert..lad dem rejse ud i Allahs hellige hjernevaskede taber navn…
  MEN DE SKAL FORHINDRES I AT REJSE IND I DANMARK IGEN!!!

  Der er så vanvittige, hjernedøde og illoyale Islamkrigere, at vi ikke under nogen omstændigheder vil se dem i landet.
  Når de ankommer hjem til Kastrup..så bliver de bare oplyst om, at deres Danske pas ikke mere er gyldigt..hvor svært kan det være…og deres CPR-nummer eksisterer heller ikke mere.

  Nu vil taber-familien nok protestere vildt og råbe “fuck Danmark”, for de har ret til at gøre som Imamen og Sharia-lovgivningen siger. Danmark betyder intet i denne sammenhæng.
  Dette løses nemt, hurtigt og elegant ved at hele familien smides ud af landet.
  Hvis en eller anden landsskadelig konvention forbyder dette..så opsiges denne konvention ved samme lejlighed..
  Man kan da ikke ha en konvention som beskytter Danske landsforrædere!!!

  Det samme gælder alle de Muhammed-børn som skal hjem på “genopdragelse” i det hjemland de er flygtet fra og lære alt om Muhammed, Koranen, Sharia og terrorisme.

  Også de familier som rejser hjem til det land de rejste- og flygtede fra for at få pigerne omskåret (læs få skåret klitoris af med et rustent barberblad” medens man i kor råber “ALLAH ER STOR” udsmides omgående..

  Danmark skal tage skeen I EN HELT ANDEN HÅND…vi skal ikke mere være totalt til grin og lade os udnytte af alverdens hjernevaskede socialnassere…

Kommentarer er lukket.